perjantai 31. tammikuuta 2014

Kikhernekeitto

























Täältä löytyi helppo ja terveellinen keitto-ohje. Vähän piti taas improvisoida, mutta perusjutut ihan samat kuin alkuperäisessä reseptissä.

4 annosta
500-600g kypsiä kikherneitä
300g bataattia (tai porkkanoita)
2 rkl seesamiöljyä
1 sipuli
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/3 tl juustokuminaa 
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio 
suolaa
turkkilaista jogurttia

Huuhtele kikherneet juoksevan veden alla. Kuori bataatit (tai porkkanat) ja pilko isoiksi kuutioiksi. Hienonna myös sipuli sekä valkosipulinkynnet. 

Kuullota sipuli kattilassa seesamiöljyssä. Lisää lopuksi kaikki mausteet sekä valkosipuli ja jatka kuumentamista muutama minuutti. (Näin mausteiden aromit tulevat paremmin esille.) Lopuksi lisää kuutioitu bataatti (tai porkkana), liemikuutio sekä vettä n. 1 litra. Keitä 10 minuuttia.

Ota iso kourallinen kikherneitä erilleen koristelua varten. Lisää loput kikherneet kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes bataatit (tai porkkanat) ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää vettä tai kasvislientä, jos tuntuu, että keitto jää liian paksuksi. Mausta tarvittaessa suolalla. 

Erikseen otetut "koristelukikherneet" kannattaa paahtaa seesamiöljyssä. Näin keittoon saadaan vähän pureskeltavaa. N. 5 minuutin pyörittely pannulla kuumassa öljyssä riittää.

Keittoa ei kannata jättää kovin paksuksi, sillä kikherneiden "jauhoisuus" tekee keitosta joka tapauksessa aika tuhtia tavaraa... Lisukkeena kannattaa tarjota raikasta paksua jogurttia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti