torstai 16. tammikuuta 2014

Maapähkinävoiwokki

Tässä tämän perheen (lukiolais)vauvan toiveruoka. Mitään ihmeellistä ohjeessa ei ole, mutta arkistoin sen tänne kahdesta syystä:
1. Kouluaikojen kiinankaalitraumoista voi toipua. Kiinankaali on oikeesti hyvää - ainakin kevyesti paistettuna.
2. Ei pidä unohtaa maapähkinävoita ruoanlaitossa. Se on hyvää - muuallakin kuin leivän päällä.

Tästä syö 4 - ehkä jopa 5.
Ohjeen määrät suuntaa antavia.

öljyä (esim. rypsi-)
400g broilerin rintafileitä
250 g herkkusieniä
1 paprika
1/4 isosta kiinankaalista
1/2 dl soijaa
3 rkl seesamiöljyä
3 rkl mirin-kastiketta (tai vähän sokeria)
3 rkl maapähkinävoita
puolikas sitruuna
350 g nuudeleita

Lisämateriaalina:
korianteria
kuorittuja maapähkinöitä

Suikaloi broileri. Paloittele herkkusienet, paprika sekä kiinankaali isohkoiksi palasiksi.

Keitä nuudelit valmiiksi (ohje löytyy luultavasti pakkauksesta).

Paista broilerit kypsäksi öljyssä. Lisää kypsien broileripalasten joukkoon herkkusienet sekä paprikat ja paista minuutti tai kaksi. Paprikoiden kuuluu jäädä rapsakoiksi. 

Tämän jälkeen lisää puolikkaan sitruunan mehu, soija- ja mirin-kastikkeet, seesamiöljy sekä maapähkinävoi. Sekoittele. Lopuksi heitä sekaan myös kiinankaali sekä keitetyt nuudelit. Kääntele wokkia kuumalla pannulla muutama minuutti. Syö.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti