perjantai 24. tammikuuta 2014

Chia-patukat

En nyt kirjottele tähän sen enempää Chian terveysvaikutuksista, mutta tuolta voi lukea taustaa tästä maagisesta supersiemenestä. Useimmiten Chiasta valmistetaan "geeliä" tai tuorepuuroa. Chia-siemeniä voi kuitenkin käyttää myös leivonnassa ja hyödynsinkin niitä tämmöisissä vähän terveellisemmissä "myslipatukoissa".
1 dl pehmeitä  kuivattuja aprikooseja
1 dl pehmeitä kuivattuja taateleita
1 dl kokonaisia manteleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl chia-siemeniä
2 rkl hunajaa
3 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl kookosöljyä
1 kananmunanvalkuainen

lisäksi: puolikkaan vaniljatangon siemenet 
TAI 
1/3 tl kardemummaa


Laita aprikoosit, taatelit ja mantelit tehosekoittimeen (tai vastaavaan). Anna koneen käydä, kunnes hedelmät ja mantelit ovat muuttuneet pehmeäksi tasaiseksi massaksi. Sekoita tähän massaan kaikki loput ainekset sekä mausteeksi joko kardemummaa tai vaniljatangon siemenet. 

Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille n. 20 cm x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Paistoaika riippuu "myslilevyn" paksuudesta. Siinä vaiheessa, kun reunat alkavat tummenemaan, pitää pelti ottaa pois uunista.

Levy kannattaa leikata palasiksi kuumana. Myslipatukat kovettuvat jäähtyessään.






3 kommenttia:

  1. Super hyviä on, kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  2. Teen chia-patukoita kardemummalla nyt jo toista kertaa - ovat tajuttoman hyviä! Kiitos reseptistä!! :)

    VastaaPoista