Kuumana lasagne on helposti ihan velliä, mutta jäähtyessä rakenteesta tulee tiiviimpi. Ohjeen pikapeston voi korvata myös kaupan valmiilla pestolla.
6:lle henkilölle
10 dl maitoa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
3 dl juustoraastetta
200g vuohen(tuore-)juustoa
600 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
100g pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
25-30 lasagnelevyä
Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja
sekoita tasaiseksi. Vatkaa maito vähitellen voi&jauho-seokseen ja jatka
keittämistä, kunnes kastike paksuuntuu. Sekoita koko ajan, jotta maito ei pala
pohjaan. Lopuksi lisää 2 dl juustoraastetta sekä vuohenjuusto. Mausta suolalla
ja pippurilla.
Hienonna basilika, valkosipulit ja
pinjansiemenet monitoimikoneessa tai huhmareessa. Lisää lopuksi öljy ja ripaus
suolaa.
Tee kesäkurpitsasta ohuita
suikaleita juustohöylän avulla.
Voitele uunivuoka voilla tai
öljyllä.
Laita pohjalle ensin kerros valkokastiketta. Sen jälkeen kerros
lasagnelevyjä, jonka jälkeen kerros pestoa ja kesäkurpitsasuikaleita.
Kesäkurpitsojen päälle voi vielä pyöräyttää myllystä muutaman kierroksen
suolaa. Sitten vaan toistetaan näitä kerroksia, kunnes kaikki ainekset ovat
vuoassa. Valkokastike, lasagnelevyt, pesto, kesäkurpitsat jne...
Viimeisenä laita lasagnen pinnalle
ohut kerros valkokastiketta sekä loput juustoraasteet.
Paista 175-asteisessa uunissa n.
50 minuuttia.
Huom.
Pesto kannattaa jakaa vain kahteen
väliin, sillä sitä on sen verran vähän.
Valkokastiketta kannattaa laittaa melko ohut kerros
jokaiseen väliin, sillä yhdessä kesäkurpitsasta irtoavan nesteen kanssa se tekee muuten lasagnesta liian löysän.
Hieno kasvislasagne. Olen jo pitkään etsiskellyt hyvää, tätä taidan kokeilla. Kiitokset reseptistä.
VastaaPoistaMinunkin kaupasta on ricotta harmittavan usein loppu...
VastaaPoistaSillä on varmaan vähän liian pienet hyllytilat kaikissa kaupoissa... Onneks siinä on kohtalaisen pitkät säilyvyysajat ni voi ostaa varastoon aina muutaman purkin ;)
Poista