lauantai 25. tammikuuta 2014

Siikarullat valkoviinissä & palsternakkapyree

Alun perin ruokalistalla oli kuharullia. Kuha kuitenkin vaihtui lennosta siikaan, sillä kalatiskin kuhafileet muistuttivat kooltaan lähinnä kirjolohta. Pienet villisiikafileet sen sijaan sopivat tähän rullausideaan täydellisesti. 


5-6 pientä suomustettua siikafileetä (à 100-150g)
oliiviöljyä
3-4 salottisipulia
100g tuorejuustoa
salviaa
suolaa
mustapippuria
1,5 dl valkoviiniä

Pyree:
n. 500g palsternakkaa
2 jauhoista perunaa
vettä
3-4 dl täysmaitoa
50g  voita
suolaa

Pyree kannattaa valmistaa ensiksi. Kuori ja pilko palsternakat ja perunat. Keitä niitä suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada vesi pois ja soseuta juurekset. Sekoita joukkoon maitoa niin, että seoksesta tulee pehmeää muussia. (Tässä vaiheessa vedin soseen vielä siivilän läpi, jotta lopputulos olisi täydellisen tasainen.) Lopuksi lisää joukkoon vielä voi ja tarkista, että sose on tasaista. Mausta tarvittaessa suolalla. Pyree saa kuitenkin jäädä makeahkoksi...

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota niitä kuumalla öljytyllä pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä. 

Poista siikafileistä ruodot pinseteillä. Levitä fileiden päälle ohut kerros tuorejuustoa sekä reilusti suolaa ja pippuria. Lisää jokaisen fileen päälle myös kuullotettua sipulia sekä tuoreita salvian lehtiä. Kääri fileet varovaisesti löysälle rullalle ja aseta öljyttyyn uunivuokaan. Pienessä vuoassa kalat pysyvät kasassa hyvin ilman minkäänlaista kiinnitystä. Jos kaloja ei kuitenkaan saa aseteltua tiiviisti ja tuntuu, että ne aukeavat uunissa, kannattaa kiinnityksessä käyttää apuna muutamaa hammastikkua.
Päälle voi repiä vielä tuoretta salviaa.
Kaada lopuksi reilu desi valkoviiniä kalojen päälle. Ripottele rullien pinnalle myös hieman suolaa.

Peitä vuoka foliolla ja laita se 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Folion ansiosta kalat kypsyvät valkoviinihöyryssä ihanan pehmeiksi. 
Tarjoa valmiit kalarullat palsternakkapyreen ja esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin kanssa. 

Ja lopuksi vielä kiitos maksumiehelle, ruotojen nyppijälle, kattajalle ja siivoojille... ja syöjille. Nähään ens perjantaina...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti