perjantai 20. joulukuuta 2013

Suolaiset leivokset x 2



Aurajuusto & omena:

500 g voitaikinalevyjä
porkkanoita

2 dl ranskankermaa
1 pkt aurajuustoa
mustapippuria
(suolaa)
persiljaa

2 omenaa
3 rkl sokeria
1/2 tl kanelia

persiljaa
kourallinen saksanpähkinöitä
Rapeaksi paistettua pekonia

Leikkaa hieman sulaneesta voitaikinasta pyöreitä levyjä. Asettele jokaisen ympyrän päälle paksu porkkanaviipale. Porkkana estää taikinan kohoamisen uunissa, jolloin vain leivoksen reunat pääsevät kohoamaan ja taikinapohjan keskelle jää täytteelle sopiva kolo. Paista 225°C uunissa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita murennettu aurajuusto ja ranskankerma keskenään. Mausta mustapippurilla, hienonnetulla persiljalla ja tarvittaessa suolalla.

Pilko kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Keitä omenakuutioita sokerin ja kanelin kanssa, kunnes omenat hieman pehmenevät. Jäähdytä seos.

Kasaa aurajuustotäytettä voitaikinapohjien päälle. Laita jokaiselle pohjalle lusikallinen omenahilloketta, muutama saksanpähkinä sekä rapeaksi paistettua pekonia.








Savulohileivät:

Paahtoleipää
Oliiviöljyä

2 dl ranskankermaa
1 tl dijonsinappia
300 g lämminsavulohta
ruohosipulia
persiljaa
1 rl sitruunamehua
mustapippuria
(suolaa)

Leikkaa paahtoleipä pyöreiksi paloiksi esimerkiksi juomalasin avulla. Paahda leipiä kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ruskistuvat kevyesti.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja mausta tarvittaessa suolalla.
Levitä kalatäytettä jäähtyneille leiville ja koristele tomaatilla, siemenillä ja ruohosipulilla.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti