maanantai 30. joulukuuta 2013

Bataatti-kookoskeitto

2 rkl seesamiöljyä
1 punasipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 bataattia (n. 600 g)
2 jauhoista perunaa
2 porkkanaa
kasvisliemikuutio / kasvisfondia
400 ml kookosmaitoa
1 lime
korianteria
1 tl hunajaa
1/2 tl (savu-)paprikajauhetta
n. 1/ 2 tl suolaa
mustapippuria
auringonkukansiemeniä

Pese ja kuori perunat, porkkanat ja bataatit. Leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja pilko myös sipuli ja valkosipuli. Chilistä kannattaa paloitella mukaan vain punainen osa (ei siis siemeniä eikä valkoista maltoa). Jos keitosta ei halua tulista, kannattaa käyttää vain puolikas chili.

Kuumenna seesamiöljy kattilassa ja kuullota pilkotut punasipulit. Tämän jälkeen heitä mukaan hienonnetut valkosipulin kynnet, chili, bataatit, perunat ja porkkanat. Kaada kattilaan niin paljon vettä, että juurekset peittyvät. Lisää makua antamaan 1 kasvisliemikuutio tai 1,5 rkl fondia. Keitä, kunnes bataatit ovat kypsiä.

Kaada ylimääräinen neste pois kattilasta (älä kuitenkaan heitä pois!). Soseuta juurekset sauvasekoittimella ja lisää lopuksi yhden limen mehut sekä kookosmaito. Tarvittaessa kaada mukaan aiemmin talteen otettua keitinlientä. Mausta keitto mustapippurilla, tuoreella korianterilla, paprikajauheella, hunajalla ja suolalla. Paprikajauhetta kannattaa lisätä pienissä erissä välillä maistaen. Osa savupaprikajauheista on hyvinkin tulisia, jolloin pienempikin määrä riittää. 

Keiton voi koristella kookosmaidolla, chilillä, korianterilla ja seesamiöljyssä paahdetuilla auringonkukansiemenillä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti