perjantai 27. joulukuuta 2013

Dajm


Tämä ohje on syntynyt yhdistelemällä muutamaa erilaista mantelikrokantti-ohjetta. Lopputulos on yllättävän lähellä kaupoissa myytävää dajm-suklaata.

100 g voita
1 dl vaaleaa siirappia
3 dl sokeria
3/4 dl mantelijauhetta
200 g maitosuklaata

Laita kattilaan voi, siirappi ja sokeri. Keitä seosta n. 15-20 minuuttia, kunnes se muuttuu jähmeämmäksi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauhettu manteli. Levitä kuuma seos nopeasti leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ohueksi kerrokseksi.

Kun sokeriseos on jähmettynyt kovaksi, levitä sulatettu suklaa sen pinnalle. Tässä vaiheessa dajm kannattaa viedä esimerkiksi ulos viilentymään. Kun suklaa on kovettunut, voi valmiin dajmin lohkoa sopivan kokoisiksi palasiksi. Valmiit makeiset kannattaa säilyttää jääkaapissa, jotta suklaa ei sula ja sotke. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti