perjantai 20. joulukuuta 2013

Appelsiini-neilikkakakku


Tämä ohje on tehty pieneen, halkaisijaltaan n. 15 cm, kakkuvuokaan. Suurempaan kakkuvuokaan ohje kannattaa tuplata, jotta lopputuloksesta tulee näyttävä.

Pohja:

2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl muscovadoa
3/4 dl siirappia
hyppysellinen suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl Neilikkaa
2 tl Kanelia
4 dl jauhoja
125 g voita
2 dl kermaa
0,5 dl maitoa

voita ja korppujauhoja

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää siirappi ja kaikki kuivat aineet. Kaada joukkoon sulatettu voi, kerma ja maito. Sekoita nopeasti, mutta älä harrasta turhaa vatkaamista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175- asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa testailla hammastikulla.

Täyte:

1 prk valion appelsiinituorejuustoa
3 dl kuohukermaa
1 appelsiinin mehu
1 dl sokeria
appelsiinin raastettu kuori

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä välit appelsiinikermalla. Käytä loput kermat kakun kuorruttamiseen.
Kakun voi koristella raastetulla appelsiinin kuorella ja tomusokeroiduilla puolukoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti