perjantai 20. joulukuuta 2013

Florentines


Tämä italialaisten mantelikeksien ohje on Jamie Oliverin joululehdestä vuodelta 2012 (Kiitos Maija!). Karpaloiden sijaan taikinaan voi lisätä esimerkiksi: appelsiininkuorta tai säilykekirsikoita. Siemenseokseen voi käyttää mm. auringonkukan-, pellavan-, unikon- tai seesaminsiemeniä. Alkuperäisessä versiossa keksien koko toinen puoli on kastettu suklaaseen. Kaupoissa näkee vastaavanlaisia keksiä,  jotka on kuorrutettu suklaalla molemmin puolin. Temperoimaton suklaa ei kuitenkaan kovetu riittävästi, jolloin on turvallisempaa pursottaa suklaata vain pieniä määriä keksin toiselle puolelle.

140 g sokeria
40 g voita
4 rkl jauhoja
60 g erilaisia siemeniä
120 ml ranskankermaa
100 g mantelilastuja
1 dl kuivattuja karpaloita
100 g valkosuklaata


Laita kattilaan voi, sokeri ja jauhot. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Lisää ranskankerma, mantelit, siemenet ja karpalot. Lusikoi seoksesta pieniä kasoja leivinpaperin päälle. Paista 180 asteisessa uunissa, kunnes reunat alkavat ruskistua (n. 10 min). Pursota sulatetusta suklaasta koristeraitoja jäähtyneiden keksien päälle.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti