tiistai 7. tammikuuta 2014

Mirinilohi

Gaijinista saa maailman parasta lohta. Harmi vaan, ettei mulla ole mitään käsitystä siitä, mitä tämä kala-annos pitää sisällään. Muistan vain sen, että lohi uiskenteli makeassa soijakastikkeessa ja kalan päällä oli raastesalaatti. Pienen googlailun jälkeen kehittelin tällaisen tiistaiversion Gaijinin lohesta. En tiedä, onko tällä enää mitään tekemistä alkuperäisen annoksen kanssa, mutta ainakin tää oli mielettömän hyvää ja syntyi alle puolessa tunnissa. 

Retikkaa ei välttämättä löydä kaikista kaupoista ympäri vuoden, mutta sen voi tarvittaessa korvata retikan sukulaisjuureksella retiisillä.  Miriniä saa nykyisin lähes kaikista vähänkin isommista ruokakaupoista. Se löytyy useimmiten sushitarvikkeiden joukosta. 

Tässä ohje kahdelle syöjälle:

400g lohta

Kastike:
4 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä
1 rkl sokeria
pieni pala punaista chiliä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 lime
1 valkosipulinkynsi

Salaatti:
Granny Smith -omenaa
200 g retikkaa
sitruunamehua
korianteria
seesaminsiemeniä

+
riisiä

Hienonna pieneksi valkosipulinkynsi, kuorittu inkivääri ja chilin punainen osa. Purista mehut yhdestä limestä. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. 

Leikkaa lohi sopiviksi annospaloiksi (n. 100g/pala). Asettele kalat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. 

Kuori retikka (ja omenat halutessasi). Raasta sekä omena että retikka isoteräisellä raastimella. Purista hieman sitruunamehua päälle, jottei omena tummu. Sekoita raasteet keskenään ja leikkaa saksilla joukkoon myös pieni nippu tuoretta korianteria. Koristele seesaminsiemenillä. 

Tarjoile kala ja salaatti keitetyn riisin kanssa. 
(Ps. Uunivuokaan jäänyt liemi kannattaa hyödyntää riisin kastikkeena)






2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Pitää ottaa kokeiluun! Pidän itsekin kovasti Gaijinin ruoista ja inpiroiduin tuossa viime vuonna heidän possusämpylästä ja yritin kyhäillä jotain samantyylistä. Ei siitä tullut samanlaista. Hyvää siltinkin. :)
    http://huhmare.blogspot.fi/2013/12/aasialainen-possusampyla.html

    VastaaPoista
  2. Nyt löytyi täydellinen sunnuntailohi, kiitos!

    VastaaPoista