tiistai 21. tammikuuta 2014

Chorizopasta

Viime viikon opiskelupiiri sai kokea kaikenlaisia jännittäviä ruokahetkiä (Sanna, en puhu siitä kanasta). Perjantai päättyi niinkin hienostuneeseen ruokaan kuin nakit ja makaronit - tai no pennepasta ja chorizo. 
Itse vedin pienet valkosipuliöverit laittamalla tähän satsiin 2 isoa valkosipulinkynttä sekä valkosipulilla maustetun tomaattimurskan. Ohjeessa pikkasen maltillisempi määrä valkosipulia. 
Chilin määrää kannattaa säädellä sen mukaan, kuinka tulinen chorizo on kyseessä. Joissain makkaroissa on aika paljonkin potkua ja toisissa taas ei ollenkaan... Tässä pikaruoassa on käytetty kypsää chorizo-makkaraa. Myös raakamakkaraversio käy hyvin, kunhan vain muistaa kypsentää sen kunnolla.

4 annosta


oliiviöljyä
palanen chiliä (1/3)
1 valkosipulinkynsi
1 paprika
300 g chorizoa
400g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
mustapippuria
oreganoa ja basilikaa (tuoretta tai kuivattua)
(suolaa)

400 g pastaa
vettä
suolaa

Pilko pieneksi palanen chiliä (ei siemeniä!) sekä yksi valkosipulinkynsi. Paloittele myös paprika sekä chorizomakkarat.
Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä.

Kuumenna reilusti öljyä pannulla ja pehmennä siinä chili ja valkosipuli. Lisää mukaan chorizot sekä paprikat ja jatka paistamista muutama minuutti. Lopuksi lisää tomaattimurska ja sokeri. Anna kiehua muutama minuutti ja mausta yrteillä ja pippurilla (ja suolalla). Chorizo on luultavasti niin suolaista, ettei suolaa tarvitse lisätä.

Sekoita pasta ja kastike keskenään. Syö.

1 kommentti:

  1. Minulla on ongelma chorizon kanssa - söisin sitä ihan loputtomiin! Tämä on herkullisen näköistä!

    VastaaPoista