tiistai 14. tammikuuta 2014

Raspberry cheesecake -jäätelö

Maailman suurimmalle Ben & Jerry -fanille täytyi tietysti tehdä jäätelöä. En ehtinyt sekoittelemaan jäätelömassaa kesken jäädytyksen, vaan iskin sen suoraan pakastimeen jäätymään n. 5 tunniksi. Tämän jälkeen jäätelö oli kivikovaa, mutta oltuaan pöydällä n. 15 minuuttia se pehmeni rakenteeltaan hyväksi ja siitä sai pyöräyteltyä palloja. Syötiin jäätelö hollantilaisten vohvelikeksien (kiitos Riikka!) sekä tuoreiden vadelmien kanssa.  

2 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
2 dl tomusokeria
130 g valkosuklaata
100g tuorejuustoa
200g pakastevadelmia
2 rkl vettä

+
tomusokeria
tuoreita vadelmia
vohveleita
valkosuklaata

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa (onnistuu myös uunissa tai ihan vaan kattilassa miedolla lämmöllä). Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon kananmunien keltuaiset, 1 dl tomusokeria, tuorejuusto sekä sulatettu valkosuklaa samalla voimakkaasti vatkaten. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan. (Vinkki: kannattaa huomioida myös se, että astia mahtuu pakastimeen...)

Keitä pakastevadelmia kattilassa yhdessä veden kanssa muutama minuutti. Lisää vadelmien joukkoon 1 dl tomusokeria. 

Ota erilleen n. 1 dl vadelmasosetta ja sekoita se kevyesti jäätelömassan joukkoon. Vadelmasose kannattaa vain kaataa tasaisesti seoksen päälle ja tämän jälkeen kevyesti pyöräyttää lusikalla. Liiallinen sekoittelu tekee koko jäätelömassasta vaaleanpunaista. Itse halusin, että vadelmaraidat erottuvat valmiissa jäätelössä.  
Vadelmasoseen lisäämisen jälkeen laita jäätelö pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Jäätelömassaa voi sekoitella puolen tunnin välein, jos muistaa, jaksaa ja ehtii.

Ylijääneen vadelmasoseen voi tarjoilla kylmänä tai kuumana valmiin jäätelön kanssa. Halutessaan siihen voi vielä lisätä tomusokeria. Jäätelö on kuitenkin sen verran makeaa, että lisäsokereita ei välttämättä tarvita. Vadelmasoseen voi myös soseuttaa sauvasekoittimella, jos tuntuu ettei se ole tarpeeksi sileää muuten.





1 kommentti: