lauantai 11. tammikuuta 2014

Avokadomousse ja katkaravut

Sain ihanalta siskoltani joskus lahjaksi kauniit alkupalalusikat. Kovin montaa kertaa en niitä ole päässyt käyttämään, mutta nyt kun yksi toinen ihana saapui syömään, ajattelin valmistaa niihin jonkinlaisen alkupalan. Suuri pöydällä kypsyvä avokadokasa yhdessä jääkaapin chilijämien kanssa vääntyivät tämmöiseksi raikkaaksi jutuksi.

Tällä ohjeella tulee neljä pientä lusikallista.

Mousse:
1 iso kypsä avokado
1 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
1/2 tl sokeria
1/2 lime

Ravut:
pala punaista chiliä
avokadoöljyä
1/2 lime
4 jättikatkarapua (esim. pakasteesta)

Öljy:
korianteria
1/2 lime
avokadoöljyä
suolaa ja pippuria

valkoista leipää
oliiviöljyä

Muussaa avokado yhdessä ranskankerman kanssa. Purista joukkoon n. 1 tl limemehua estämään avokadon tummumista. Mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. 


Valmista korianteriöljy hienontamalla esimerkiksi lasissa saksien avulla pieni nippu korianteria. Purista mukaan puolikkaan limen mehu ja 4 rkl avokadoöljyä. Mausta hyvin pienellä määrällä suolaa ja pippuria. Sekoita. 
Kuumenna avokadoöljy kuumalla pannulla. Heitä mukaan hyvin pieneksi pilkotut chilit ja pyörittele niitä hetki kuumalla pannulla. Hetken kuluttua lisää kuoritut (sulaneet) katkaravut ja purista niiden päälle reilusti limemehua. Paista ravut kuumalla pannulla nopeasti niin, että ne saavat pintaansa vähän väriä. Katkarapujen kanssa täytyy olla tarkkana, sillä ne muuttuvat helposti sitkeiksi, jos niitä paistaa liikaa. Ravut kypsyvät muutamassa minuutissa. 

Asettele lusikkaan (tai pieneen juomalasiin) avokadomousse ja rapu. Itse tarjosin öljyn erilliseltä lautaselta yhdessä oliiviöljyssä paahdetun leipäpalan kanssa. Öljyn voi kuitenkin kaataa myös moussen ja ravun päälle. Kaikkea öljyä ei kannata käyttää näin pieneen moussemäärään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti