torstai 30. tammikuuta 2014

Kesäkurpitsa-vuohenjuustolasagne

Tästä piti alun perin tulla kesäkurpitsa-ricottalasagne, mutta ricotta oli kaikkialta (=kolmesta kaupasta) loppu. Ricotta korvaantui sitten vuohenmaidosta tehdyllä tuorejuustolla. Tavallinen vuohenjuustopötkylä toimii myös varmasti yhtä hyvin, jos tuorejuustoversiota ei ole saatavilla. Sen voi joko sulattaa valkokastikkeen joukkoon tai viipaloida suoraan lasagnen väliin. 

Kuumana lasagne on helposti ihan velliä, mutta jäähtyessä rakenteesta tulee tiiviimpi. Ohjeen pikapeston voi korvata myös kaupan valmiilla pestolla.

6:lle henkilölle
10 dl maitoa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
3 dl juustoraastetta
200g vuohen(tuore-)juustoa
600 g kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
100g pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
25-30 lasagnelevyä 

Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa maito vähitellen voi&jauho-seokseen ja jatka keittämistä, kunnes kastike paksuuntuu. Sekoita koko ajan, jotta maito ei pala pohjaan. Lopuksi lisää 2 dl juustoraastetta sekä vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.


Hienonna basilika, valkosipulit ja pinjansiemenet monitoimikoneessa tai huhmareessa. Lisää lopuksi öljy ja ripaus suolaa.

Tee kesäkurpitsasta ohuita suikaleita juustohöylän avulla.


Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä.
 Laita pohjalle ensin kerros valkokastiketta. Sen jälkeen kerros lasagnelevyjä, jonka jälkeen kerros pestoa ja kesäkurpitsasuikaleita. Kesäkurpitsojen päälle voi vielä pyöräyttää myllystä muutaman kierroksen suolaa. Sitten vaan toistetaan näitä kerroksia, kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa. Valkokastike, lasagnelevyt, pesto, kesäkurpitsat jne...

Viimeisenä laita lasagnen pinnalle ohut kerros valkokastiketta sekä loput juustoraasteet. 

Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. 
 
Huom.
Pesto kannattaa jakaa vain kahteen väliin, sillä sitä on sen verran vähän.
Valkokastiketta kannattaa laittaa melko ohut kerros jokaiseen väliin, sillä yhdessä kesäkurpitsasta irtoavan nesteen kanssa se tekee muuten lasagnesta liian löysän. 

3 kommenttia:

  1. Hieno kasvislasagne. Olen jo pitkään etsiskellyt hyvää, tätä taidan kokeilla. Kiitokset reseptistä.

    VastaaPoista
  2. Minunkin kaupasta on ricotta harmittavan usein loppu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on varmaan vähän liian pienet hyllytilat kaikissa kaupoissa... Onneks siinä on kohtalaisen pitkät säilyvyysajat ni voi ostaa varastoon aina muutaman purkin ;)

      Poista