torstai 20. helmikuuta 2014

Minijuustokakut

Tässä eräänä viikonloppuna juhlimme ihanan äitini syntymäpäiviä. Juhliin piti suunnitella erilaisia helposti syötäviä pieniä makupaloja. Otin pienen riskin näiden minikakkusten kanssa, sillä en ollut koskaan aiemmin tehnyt näin pieniä kakkuja enkä ollut varma onnistuisiko visio piirtoheitinkalvosta valmistetusta "kertakäyttöisestä kakkuvuoasta". Homma hoitui kuitenkin todella helposti (varsinkin, kun kalvojen leikkaamisen ja teippaamisen pystyi ulkoistamaan pienille apureille ;) )
Pohjana oli taas ihanan kostea ja tiivis brownie-pohja. Pohja kypsennettiin uunipellillä ja siitä stanssattiin pyöreitä palasia skumppalasin avulla. "Kakkuvuoka" rakennettiin piirtoheitinkalvosta ja teipistä.

Resepti on hyvin tavallinen suklaajuustokakun resepti. Halusin kuitenkin esitellä nämä minikakut, sillä ideaa pystyy hyödyntämään muidenkin hyydytettävien leivonnaisten kanssa!

25-45 leivosta koosta riippuen


Pohja:

250g voita
4 dl sokeria
4 dl jauhoja
4 kananmunaa
200g suklaata (tummaa tai maito-)
hyppysellinen suolaa

Täyte:

4 dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
300g suklaata
6 liivatelehteä
1/3 dl vettä

+ piirtoheitinkalvoja ja teippiä
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä tasaiseksi, mutta ei kuitenkaan ihan reunoille asti, jotta pohjasta ei tule liian ohut. Paista 175 asteessa n. 20-30 minuuttia (paksuudesta riippuen). 

Anna pohjan jäähtyä.

Irroita jäähtyneestä pohjasta sopivan kokoisia pyöreitä palasia esimerkiksi juomalasin avulla.

Leikkaa kalvosta pitkiä liuskoja ja kiinnitä ne teipillä tiukasti pyöreiden pohjien ympärille.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata suklaa.

Vatkaa kerma ja sekoita siihen tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Vatkaa voimakkaasti.

Kiehauta n. 1/3 dl vettä kattilassa. Puristele pehmeät liivatelehdet kiehuvaan veteen ja ota kattila pois levyltä. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada koko liivateseos muun täytteen joukkoon ja sekoita.

Täytteen saa helpoiten pienten kakkupohjien päälle pursotinpussilla. Täyte kannattaa pursottaa (tai vaihtoehtoisesti lusikoida) kakkupohjien päälle aika nopeasti, jotta liivate ei ala hyytyä.

Laita valmiit kakut jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele esimerkiksi kaakaojauheella ja suklaalla.



1 kommentti: