sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Linssipata

Jamie Oliverin linssisysteemi hieman muokattuna. Lisukkeeksi leipää, riisiä, kanaa tai kalaa. Myös lihapullat toimii...

4-6 annosta (riippuu vähän siitä, minkä kanssa tätä syödään...)

oliiviöljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
3 dl Belugalinssejä
6 dl vettä (määrä suuntaa antava)
4 rkl kasvisfondia
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl chiliä

1 rkl hunajaa
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
200 g fetaa
100g tuoretta pinaattia

Huuhtele linssit juoksevan veden alla. Pilko sipulit.
Kuullota sipulit paistinpannulla tai kattilassa oliiviöljyssä. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurskat, linssit, mausteet sekä kasvisfondi. Kaada sekaan myös n. 3 dl vettä. Sekoita.

Anna muhennoksen kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia ja lisää sitten loput vedet. Jatka keittämistä vielä n. 50 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin ja lisää vettä, jos seos näyttää liian paksulta.  Loppuvaiheessa linssien kypsyyttä kannattaa testailla maistamalla. Täällä muhennos kiehui yhteensä n. 1 h 20 min.

Kun linssit ovat kypsiä, lisää punaviinietikka sekä hunaja. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla. Lopuksi kääntele mukaan pinaatit. Anna pannun olla liedellä, kunnes pinaatit ovat hieman pehmenneet (1-2 minuuttia riittää). Murustele feta valmiin linssimuhennoksen päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti