Maissikeitto syntyy helpoimmillaan pakastemaissipussista ja purkista kermaa. Vuosien aikana keittoa on yritetty parannella mm. perunalla, porkkanalla ja tuorejuustolla. Jostain syystä kuitenkin kaikki aasialaisvivahteiset maut houkuttelevat eniten ja siksi maissikeittoon piiloutuu nykyisin lähes aina purkki kookosmaitoa tai kookoskermaa. Tämä keitto on samaa sarjaa aikaisemman bataattikeiton kanssa, mutta puolet nopeampi valmistaa.
4-5 annosta
nokare voita
2 sipulia
1/2 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
pieni pala tuoretta inkivääriä
900g pakastemaissia
2 kasvisliemikuutiota
n. 1 litra vettä
400 ml (2 prk) kookoskermaa
n. 1 litra vettä
400 ml (2 prk) kookoskermaa
suolaa
mustapippuria
Hienonna sipuli, inkivääri sekä chilin punainen osa (ei siemeniä). Kuulota sipulia ja chiliä kattilassa kuumassa voissa, kunnes ne pehmenevät. Lisää murskattu valkosipuli ja inkivääri ja pyörittele niitä pannulla hetki. Varo polttamasta. Lisää maissit, liemikuutiot sekä vesi. Keitä n. 10 minuuttia.
Ota keitinvesi talteen kattilasta. Lisää kookoskerma maissien joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Notkista keittoa keitinvedellä, jos se tuntuu liian paksulta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa korianterin kanssa.
Tarjoa korianterin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti