sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Punajuurikeitto


500 g punajuuria
oliiviöljyä
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 l kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
timjamia
suolaa
mustapippuria
vuohenjuustoa

Kuori punajuuret ja sipulit. Leikkaa punajuuret tasakokoisiksi isoiksi paloiksi.  Kuullota pieneksi kuutioituja sipuleita suuressa määrässä öljyä. Lisää joukkoon valkosipuli, punajuuret ja muutama timjaminoksa. Kaada sekaan kasvisliemi. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Kaada neste toiseen kulhoon ja soseuta punajuuret kattilassa. Lisää kerma sekä aiemmin poistettua keitinlientä punajuurisoseeseen niin, että saat keitosta halutun paksuista. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Tarjoa vuohenjuuston kanssa. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti