sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Päärynä-suklaapavlova


Tässä vähän jouluisempi versio pavlovasta.

Pohja:

6 kananmunaa
4 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl maissitärkkelystä

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Viinietikka käännellään valkuaisvaahdon joukkoon rauhallisesti ihan viimeiseksi.

Huom! Valkuaiset vatkautuvat parhaiten metallisessa tai lasisessa kulhossa. Muovikulhon reunat ovat usein sen verran rasvaisia, ettei riittävän paksua valkuaisvaahtoa saa aikaiseksi.

Levitä marenki tasakokoisiksi ympyröiksi (2-4 kpl) leivinpaperin päälle.

Pohjia paistetaan max 100-asteisessa uunissa n. 4 tuntia. Paistoaika riippuu paljon pohjan paksuudesta sekä uunista. Kun marenki irtoaa leivinpaperista helposti, on pohja valmis. Tämän jälkeen uuni kannattaa sammuttaa ja pohjat jättää sinne vielä kuivumaan uunin loppulämpöön. 


Täyte:

6 dl kuohukermaa
400 g maitosuklaata

6 isoa päärynää
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 litra omenamehua
1/2 dl sitruunamehua

Koristeeksi:
suklaata, tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.

Laita kuoritut päärynät kattilaan sokerin, mausteiden, sitruunamehun ja omenamehun kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes päärynät ovat pehmeitä (15 min). Anna päärynöiden jäähtyä ja pilko ne pienemmiksi palasiksi.

Kokoa pavlova kasaten vuorotellen suklaakermaa ja päärynöitä marenkilevyjen väliin.

Suklaasta saa helposti kauniita koristeita juustohöylän avulla:
Lämmitä suklaata muutamia sekunteja mikrossa tai uunissa. Tämän jälkeen hieman pehmenneestä suklaasta voi höylätä lastuja tavallisella juustohöylällä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti