tiistai 25. maaliskuuta 2014

Broileri yrttivoilla


Hyvä vaihtoehto kaikille liemissä lilluville broilerisuikaleille ja valmiiksi grillatuille kokonaisille broilereille. 

1 kokonainen maustamaton broileri
50 g voita
1/2 dl silputtuja yrttejä (timjami, basilika, rosmariini...)
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria (muutama pyöräytys myllystä)
loraus oliiviöljyä

Sekoita keskenään pehmeä voi, suola (n. 1 tl), mustapippuri, murskatut valkosipulinkynnet sekä hienonnetut yrtit. Leikkaa broilerin nahka irti lihasta (jalkopäästä aloittaen). Hiero yrttivoita nahan alle - myös koipiin (tähän ei tartte hirveesti käyttää aikaa - voi leviää ihan nätisti kaikkialle sulaessaan).
Lorauta broilerin päälle vielä hieman oliiviöljyä ja hiero se kevyesti nahan pinnalle. Broilerin voi sitoa narulla kiinni, jotta se pysyy kauniisti kasassa (kyseessä kuitenkin täysin kosmeettinen toimenpide).
Laita broileri uunivuokaan ja paista 175 asteessa n. 1,5 h.

1 kommentti:

  1. Kyllä vaan uunissa paistettu kana on hyvää!
    Harmittaa kun usein kaupan kanat, myös kokonaiset, lilluu niissä valmismarinadeissa. Onneksi hallista saa kunnon maustamatonta kanaa!

    VastaaPoista