lauantai 22. helmikuuta 2014

Appelsiinikanaa by Panda Express

Pikkusisko esitti tässä joskus kysymyksen, onnistuiskohan multa Panda Expressin appelsiinikana. En tiedä, miten on mahdollista, että mä oon jotenkin ohittanut tämän amerikkalaisen pikaruokapaikan kaikilla jenkkireissuillani. Ei siis ollut minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaista Panda Expressin appelsiinikana on. Nopealla googlailulla löytyi useita copycat-reseptejä tästä ruoasta ja niitä yhdistelemällä valmistettiin ensimmäinen koe-erä (eniten otettu mallia täältä).
Alkuperäisessä Panda Expressin versiossa kanat todennäköisesti uppopaistetaan, minkä ansiosta niihin tulee rapea kuori. Tässä kotiversiossa kypsennettiin broiskut ihan pannulla paistaen - tosin erittäin reilussa määrässä öljyä. 
Rapeaa pintaa lukuun ottamatta kuitenkin (kuulemma) päästiin aika lähelle orginaaliversiota. Makumaailma oli siis oikea.

Myöhemmin jatkojalostin ohjetta vielä hieman ja niinpä syntyi vieläkin parempi versio samasta ruoasta. En tiedä, onko tällä enää mitään tekemistä alkuperäisen Panda Expressin orange chickenin kanssa, mutta eipä tämä kovin pahaa ainakaan oo... 
Ehkä n. 4 annosta...
Broileri:
600g broilerin rintafileetä suikaileina
1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
(kevätsipulia koristeeksi)

Kastike:
1 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta
1 tl appelsiininkuorta
2 dl fariinisokeria
1/2 tl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili
2 rkl vehnäjauhoja


Paistettu riisi:
3 dl riisiä
6 dl vettä
1/2 tl suolaa
öljyä
2 kananmunaa
(kevätsipulia)

Lisäksi:
1 parsakaali
2 vihreää paprikaa
2 sipulia
seesamiöljyä
1/2 dl soijakastiketta

Pyörittele broilerisuikaleet vehnäjauhossa. Kuumenna reilusti oliiviöljyä paistinpannulla ja paista leivitetyt broilerit kypsiksi. 

Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Hienonna myös valkosipuli sekä ikivääri (raastimella tai veitsellä). Laita kaikki kastikkeen ainekset (paitsi vehnäjauho!) kattilaan ja anna seoksen kiehua n. 5 minuuttia. Lopuksi sekoita joukkoon vehnäjauho ja jatka kuumennusta, kunnes kastike on suurustunut. 

Kaada kastike paistettujen broilerien päälle ja anna seoksen kiehua, kunnes kastikkeesta on tullut riittävän paksua ja tahmeaa.
Kaada riisi, vesi ja suola kattilaan ja keitä, kunnes riisi on imenyt kaiken veden. Kaada kuumalle pannulle öljyn sekaan keitetty riisi, kaksi raakaa kananmunaa sekä yksi suikaloitu kevätsipuli. Paista riisiä, kunnes kananmuna on kypsynyt. Sekoittele koko ajan, jotta kananmuna sekoittuu tasaisesti eikä jää yhdeksi isoksi munakkaaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vihanneksiin ei ole sen kummempaa reseptiä. Pyörittelin niitä n. 5 minuuttia kuumalla pannulla seesamiöljyssä ja loppuvaiheessa heitin mukaan soijan. Siinäpä se.


1 kommentti:

  1. Testasin, oli hyväää!! omnomm :D Ihankun olis ravintolassa syöny ;) Kiitos taas inspiraatiosta. Tosin tällasena "terveysfriikkinä" mun luonto ei antanu periks laittaa kun desin fariinisokeria, toimi puolitettu määrä oikein hyvin ja oli riittävästi makeutta :D Slurps!

    VastaaPoista