perjantai 20. joulukuuta 2013

Viikunahillo


Tämä hillo katosi hetkessä brien ja manchegon kanssa. Viime vuonna tein hilloa pelkistä viikunoista. Se kuitenkin oli ehkä liiankin voimakkaan makuista ja siksi lisäsin tällä kertaa joukkoon vähän omenamehua sekä yhden päärynän. Lopputulos oli kauniimman väristä ja hieman makeampaa kuin aikaisempi versio.


400 g tuoreita viikunoita
200 g kuivattuja viikunoita
1 1/2 dl omenamehua
1 dl hillosokeria
1 päärynä
1/2 tl kanelia

Paloittele kuivatut ja tuoreet viikunat sekä kuorittu päärynä kattilaan. Kaada sekaan omenamehu, hillosokeri ja kaneli. Keitä seosta hiljalleen n. 20 minuuttia, jonka jälkeen seoksen voi halutessaan soseuttaa sauvasekoittimella. Jatka keittämistä tämän jälkeen vielä n. 5 minuuttia. Kaada hillo lasipurkkeihin vielä, kun se on kuumaa. Hillo säilyy jääkaapissa useita viikkoja - jos säilyy.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti